onsdag 6 april 2011

converse



Visste ni att de första skorna från "Converse Rubber Corporation" kom 1908. De gjorde galoscher och gummiskor som senare ledde till sportskor.


En sportsko som skulle göra succe i sportvärlden och framförallt i Usas basketlag. Den första sportskon Converse All stars gjorde kom 1917 och var svart.



Försäljningen gick till en början trögt men tack vare den professionella basket spelaren Charles " Chuck" H Taylor som gillade skorna i kombination med basket så ökade försäljningen kraftigt år 1921. Hans lag som han även var tränare för fick namnet Converse All stars. Karriären för "Chuck" blev enorm. 1923 broderade företaget in hans namn på skorna.

Ludwig visar upp sina Converse 
 
1930 producerades vita Converse som innehöll landets patriotiska röda och blå färger på sulan. "Chuck" bar dem när han var flygkapten under andra världskriget, vilket blev en succe då det ansågs hålla hög moral, respekt och disicplin att bära dem.

1969 avled Chuck. Tänk att Converse skorna har funnits i 94 år och är fortfarande lika populära. Skorna har inte ändrats men har kommit i mer färger. Det finns många kopior av Converse och har själv inga äkta, ännu. Gillar att de bärs av alla åldrar och att de passar alla stilar.

Lisa visar sina "converse"


Lars med snygga converse!

Så söta!


4 kommentarer:

  1. Kul och inressant inlägg! Har inte heller några converse, de är lite för platta för min fot :(. Jag säger ändå att det är tur att det finns kopior för de kostar ju en del men å andra sidan är de lika snygga och ibland t.o.m. snyggare. Jag gillar dina, som du har :).

    SvaraRadera
  2. Absolut, håller med att det finns många snygga kopior. Det behöver inte vara äkta. Ville få en historia bakom de populära skorna. Hittade lite men ska kolla vidare om en sak.....

    SvaraRadera
  3. Hej du vännen.....fin sida du har. Har lagt till mig som följare på din blogg.
    Har faktiskt funderat på ett par converse till Ella men det blev ett par vanliga jympaskor istället.
    Hoppas allt är bra med dig.
    Önskar dig en GLAD PÅSK.
    Kram Lotta Nordkvist

    SvaraRadera
  4. hej Lotta, Jätte roligt att du blivit en av mina bloggföljare, ska se till att du har lite att läsa.. ; ) Hoppas du läst om att jag ska försöka mig på att sälja inredningsprylar..och att du bokar en visning ; ) Hoppas allt är bra med dig. Kram

    SvaraRadera