måndag 30 januari 2012

Tips på bra köp från butiken " Så mycket bättre"

Jag och min söta Lisa tog en promenad på Öster och smet in i butiken " Så mycket bättre" och Kristin tipsade oss om fina och billiga presenter till tjej kompisens födelsedag. Det var smycken som heter " Pearls för Girls". De var jätte söta.. och priset var under 100 kr.. : ) 



Sött armband till födelsedagsbarnet.

Armband

Tips på en present är de här söta skyltarna..


Plåtskyltar med ordcitat som säger ganska mycket :)

Såklart den här skylten fick komma hem till mig.. ; )

Även den här skylten passade bra hemma hos mig.
Kan med stor risk bli flera blogginlägg från butiken.. : )

tisdag 24 januari 2012

My friend..



Min vän som jag aldrig träffat är en god vän, hon finns där nästan alltid när jag själv sätter mig vid datorn. Det är en vän som jag fann genom en annan vän som tyvärr inte längre finns i livet.
Hösten 2010 fann jag en vän genom en date sida och som jag skrev till på kvällarna. Han hade två pojkar och levde som ensamstående förälder. Han bodde i Göteborg så det blev aldrig av att vi träffades, vi var glada över den kontakt vi hade till varandra. Han var mitt sällskap....



Tiden gick och jag såg hans liv dyka upp ibland på facebook. Han hade två söta pojkar och han visade gärna upp deras liv och mysiga stunder tillsammans. Jag visste inte att din själ var ledsen Magnus, jag kan nu efteråt se på dina bilder att det var ledsamhet i dina ögon, i din blick men inte trodde jag att du var så ledsen. Att vara ledsen i själen är inget ovanligt och inget som är lätt att leva med, det finns så många som är ledsen i hjärtat utan att vi ser det. Men det finns dem som är starkare än andra.. de som orkar att ta tag i det innan det blir för sent och det finns även de som kämpar och kämpar men kommer inte dit dem vill.. de orkar inte, de har ingen livlina....

Efter flera månader så tyckte jag att en vän på facebook var du och jag blev glad. Ville skriva till dig och fråga hur det var med dig som vi brukade göra. Men vännen var inte du..samtidigt ser jag att en person med ditt efternamn  har puffat mig....Jag går in på din sida.



På din profil så har många av dina vänner skrivit att de saknar dig, att de är ledsna och undrar varför??? Jag blev skakig och fick tårar i ögonen.. läser allas tankar till dig och ser att du träffat en tjej och jag blev glad för din skull men ledsen för hennes skull. Vad hade hänt dig, Magnus?
Skrev en kommentar på din sida och berättade för alla hur jag kände dig och frågade om ngn ville berätta för mig vad som hänt. Jag får mail från din bror, din pappa, din flickvän och från Annelie...

Annelie är min nya chatt vän, tänk att vi skulle bli vänner efter något så tragiskt som hände dig Magnus. Jag säger tack till dig med tårar i ansiktet. Du verkade vara en lika bra person som Annelie..

Till Annelie... jag är glad att jag har din kontakt på chatten och jag tänker se till att vi någon gång träffas. Vi har på kort tid berättat mycket för varandra om oss själva och jag är glad att jag har varit stark nog att säga att jag för två veckor sen var så ledsen i mitt hjärta. Tror att om Magnus hade sagt något till oss så hade det hjälpt honom för stunden eller för alltid, det är inget vi kommer få veta. Vår kontakt med Magnus var på samma sätt men inte samtidigt..

Han var verkligen en fin person som tyvärr tog sitt liv.....

Njut av dagen, fånga dagen.. CARPE DIEM <3

torsdag 19 januari 2012

Memories...

Är ledig idag och imorgon kommer mina barn : ). Längtar så mycket efter dem nu, tråkigt nog så jobbar jag helgen så barnen får sova hos sin pappa natten till Lördagen. Men på söndag em hämtar jag dem igen och då ska vi mysa....
Tyvärr så tror jag att min Ludwig kommer bli sur på mig om jag berättar mina planer att jag tänker ta hans sovrum.. men men det tjafset tar vi när det kommer.

Ska gå en promenad innan Lars-Åke kommer och hjälper mig att hämta ett skrivbord ute på Valstaäng. På valstaäng har det hänt många roliga saker. Men nu är det nya tider och förändringar....
Hoppas ändå på att jag upplever vissa saker i sommar igen. Ex kvällen då vi körde ner till hamnen med alla fina bilar.

Två Ghior, den ena finare än den andra ; )


Lisa och Fabian står vid Lisas favorit..

"Mamma jag vill åka i den här bilen för den låter mest"

En stolt Ludwig i Lars Ghia

Fabian i Tessans bil, den körde jag..
En mysig kväll med barnen...


Sommaren för mig och barnen var speciell. Det var första sommaren som jag var ensamstående mamma och träffade en kille som inte levt som jag.  Det blev omställningar för oss alla. Mycket kul har vi ändå gjort och vi har upplevt andra saker än vad vi gjort innan. Så fram med det positiva och släpp det negativa som varit och gå vidare med mitt och barnens liv. Den som vill hänga med som vän så är det ingen av oss som säger nej..


Sommaren hade många soliga och varma dagar och vi var mycket på stranden. Stendörren, Råby badet, Femöre och jogersö var där vi badade och solade.. ÅÅå så härligt med sommaren!


Fabian redo för att hoppa i.

Lisa plaskar..

Härliga Stendörren

Ludwig och hans kompis

Snyggt

Ludwig mitt i sitt dyk.

Ludwig har doppat sig, ser lite kallt ut på minen : )

 Tiden går fort så vi har snart sommaren här igen..


Tänker tillbaka när det blev varmare vår dagar och sommar då jag var med på mysiga bilturer med Lars Ghia cab, jätte fin bil som verkligen utstrålar sommar. Hoppas jag får åka mer i den. Skulle kunna tänka mig att ha en egen söt folkvagn att åka runt i sommar, De är ju jätte söta : )
Flera gånger under sommaren åkte vi till Oskarshäll och tog en fika. Det känns inte lika kul att komma dit i en blå atos... men stället är mysigt ändå. Dit ska jag verkligen åka när det blir en varm vår dag...






En bild från semestern. Hur ofta ser det ut så här när man ska sova i tält på semestern.
Härlig bild och en trevlig träff.
r
Semester bilen och boendet.
Som sagt det har varit ett år som har varit upp och ner. Motgångar och lycka. Tårar och skratt. Olika livstilar som möts som egentligen fungerat bra ihop,vi har givit och tagit. Frågan är om det varit två personer som vill olika med sina liv,har egna starka mål, viljor och värderingar som gjort året känslomässigt jobbigt. Ser ändå året 2011 som ett bra år då jag och mina barn fått uppleva mycket och vi har delat med oss av oss och lärt känna en ny person. Jag har gjort många må bra saker som jag kan tacka barnen, dig och Siss för.

De saker som jag upplevt tar jag med mig nu när jag ska finna mig själv, ska tänka mer på mig och göra min vardag till något jag gillar. Kommer att försöka göra mina må bra saker, ta nya och gamla erfarenheter till mitt liv.  

Kram


onsdag 18 januari 2012

Me and my home...

 Sitter här vid datorn igen och tycker att tiden ska gå lite fortare så att jag kan gå och jobba. Låter lite konstigt att jag vill iväg till jobbet men tiden går så sakta här hemma. Måste hitta min inspiration och vilja till att göra iordning ordentligt för mig och barnen här hemma. Det är ingen oordning så det är ingen fara men jag som älskar att hålla på i hemmet känner inte alls för det just nu. Kanske beror på att " Gott om pengar är det mkt ont om". Självklart behövs det inga pengar för att känna inspiration men för mig så betyder det mkt att kunna gå en sväng på stan och köpa en liten detalj som ger mig inspiration till att fixa fint. : ) Det kan vara en ny kudde, en blomma, ljuslykta, en plåtskylt från butiken " så mycket bättre" eller varför inte en snygg kökshanduk.


Ja det är bara att vänta in pengarna och försöka hitta en liten gnista av inspiration ändå.
Bästa stället att hitta inspiration är att kolla på nätet. : )


Lampan vill jag ha!!!



Snyggt golv! Hm undrar om jag skulle kolla om det är trägolv under plastmattan i köket...


Snyggt kök, ja ja jag vet att du oxå tycker det ; ). Har faktiskt ett äldre kök hos mig med likadana handtag i mitt lilla kök.

En liten grej kan göra mitt hem mer inspiratins rikt för mig, gäller bara att hitta den saken.
I WILL FIND IT..

tisdag 17 januari 2012

Mina hockey killar...

I Söndags var jag nere på Rosvalla och tittade på mina pojkar när de spelade match. Fan vad kul det är att se dem kämpa!


Fabian # 3
Fabian spelade tre matcher och de vann två av dem. Jag tror att han gjorde tre mål.. : )
Jag är en mycket stolt mamma till mina barn, mina killar är verkligen jätte duktiga. Det är så kul att se deras kamratskap i laget och de har fått många nya vänner genom sin hockey. Det är väl det som jag själv skulle behöva göra, börja träna och få nya vänner, men genom deras hockey har jag fått många nya vänner. : ) Finns alltid någon där som jag kan prata med.


Ludwig # 5
Efter Fabians match så var det Ludwigs tur att kämpa med sitt lag. Det var en mycket spännande match och vi föräldrar satt nervöst på bänken och hejjade på våra barn. Jäklar vad de var duktiga! Tyvärr förlorade de med 3-1. 

Ludwig började spela hockey när han var 4 år och har knappt missat en träning, det är verkligen hans bästa.

Är glad för att de är så intresserade av sin hockey, de har hittat sin grej, sin livsstil. Jag hoppas trots allt att de fortsätter med det. Det är ju inte den billigaste sporten men när de är så intresserade så ska de få spela hockey. Tyvärr så missar jag mycket av killarnas matcher och träningar eftersom jag jobbar kvällar och helger men är glad för deras skull att de har sin pappa med, självklart är Lisa med dem hela tiden och hejjar på dem från mig! : )

Fabian i svart match tröja är redo för att vinna teckningen.

Fabian väntar på en passning.




Fabian i båset.


Ludwig står närmast domaren.

En glad kille på isen.

Ludwig med sin back kompis Måns.
I helgen kommer barnen och det blir säkert en tripp ner till Rosvalla för träning eller match. : )

måndag 16 januari 2012

Jobbiga och glada tankar....

Jag är jag... vem är du?



Jag kan verkligen sakna stressen att hinna med allt som ska göras innan kvällen är slut. Laga mat, städa, tvätta, vara med barnen på träningarna och sen stressa hem för att få i dem mat innan det är godnatt. Den vardagen är jag, jag saknar mig!

Jag har den vardagen varannan vecka då mina barn är hos mig men nu när jag varit ledsen och rent ut sagt riktigt nere så har barnen varit mer hos sin pappa. Är så glad att mina barn har sin pappa men saknar mina barn så mycket. Jag saknar dem hos mig och vardagen som rinner förbi fortare än vad man hinner med. Tiden för mig just nu går så sakta och jag vill att det ska hända något... Det är mycket upp till mig såklart att något som får tiden att gå gör vardagen lättare och roligare. Idag har killarna ingen träning annars hade jag åkt ner till dem och tittat stolt på dem...

När jag inte har mina barn så brukar jag känna mig mycket lugnare och harmoniskare men jag gör inte det nu. Känner mig rastlös och orolig och vill göra något. Har ett stort behov att prata med vänner just nu men vill inte störa dem mitt i deras stressade vardag. Ååå.. jag skulle bli så glad om du vågade höra av dig. Tycker verkligen om att prata med dig...


Till Siss
Kära Siss.. jag hoppas verkligen att ditt "nya" liv blir bra och att du finner din harmoni och lycka i din nya vän och att Frida Fancy Lane finns där som hon alltid funnits. Du och jag har ibland våra " tjafs" stunder då vi säger till varandra vad vi tycker och är sura på varandra ett par dagar men sen när det lagt sig så är vi systrar som inget hänt...Tack för ditt stöd och jag ska försöka finnas där när du behöver mig. När du söker stöd hos mig gör att jag känner mig uppskattad och jag blir glad att du just då valde att prata med mig.


Det är inte så lätt att ta sig upp igen. Det tar sin tid och det krävs mycket vilja av mig. Viljan finns och jag kämpar på till att nå mitt harmoniska mål. För att nå målet så känner jag att jag behöver prata, jag behöver mina vänner. Vänner och mina nära betyder väldigt mycket och känslan av att ni bryr er gör mig så glad.

Varför har vissa det tuffare än andra? Jag har verkligen haft motgångar och jag är så trött på det. Känns skönt att jag får prata ut ordentligt om mitt liv och det är inget jag skäms över att berätta för er. Jag är ledsen i hjärtat och är fortfarande Kattis. Snälla och omtänksamma Kattis som bara vill alla väl. Det gör mig gladare om ni orkar med mig fast jag är ledsen, eran närvaro gör mig bara gladare, så snälla försvinn inte för att mitt hjärta är i tårar.


Jag skriver mina känslor och mår bättre av det, känner mig lugnare då. När jag skriver så tänker jag på året som gått. Vill visa mina må bra saker, saker jag tänker tillbaka på och får mig att känna att jag har haft fina upplevelser. Upplevelser som gör hjärtat glad.


I början av sommaren var jag och barnen nere vid Nyköpings slott, satt i gräset och hade picknick.

En mycket trevlig helg och rofylld bilresa mot Elmia mässan

En mysig dag i Örebro med stopp på vägen och en Lisa som pratat söner våra öron.







Bilsemester i en mkt fin Ghia med Lars.
Stendörren och bad vid många andra ställen.
Många fina och glada upplevelser under år 2011. Blir glad att se bilder från allt jag och barnen upplevt med både nya och gamla vänner. Jag och mina barn har verkligen uppskattar din tid. Ni som läser och ni som vet att du varit med oss får ta åt er äran.. : )
Många må bra saker finns i minnet och även på bild, tankar som gör det känslomässigt och tacksamt i hjärtat.

Så vem är jag? Ena dagen saknar jag en vardag jag levt i 10 år och andra dagen sakanr jag min vardag jag haft i ett år. Det är dax att hitta MIN vardag och en harmonisk trygg känsla. Jag vill njuta av dagarna vare sig barnen är hos mig eller inte.

Klockan är 20.. får ett sms att min vän Marita kommit hem och bjuder på te. Jag åker på en gång.. Kram