måndag 18 april 2011

Skulle vilja öppna ett cafe!


 Jag är så sugen på att göra något annat och har många ideer på vad jag skulle vilja göra men problemet att kunna göra en dröm till uppfyllelse är dock PENGAR. Vill öppna ett cafe i stan som ska inredas i en stil som ska locka människor i alla åldrar men framförallt ska det locka till att sitta kvar länge och njuta av miljön. Studerande ska kunna få inspiration till att göra sina uppgifter, föräldrar ska vilja gå dit med sina barn och känna sig lugna och ha en mysig stund tillsammans och äldre ska bli påmind av sin ungdom.
 Drömmen kanske kan bli sann någon dag, men under tiden hjälper jag min Siss med att inreda och renovera ett hus på deras gård. Fröken Pralin kallar hon huset och planen för det huset är Cafe, Loppis och uthyrning av kläder. Inredningen går självklart i 50 talets stil, en stil jag själv gillar.

Bilder från Fröken Pralin




I stan har det öppnat ett nytt cafè som är jättecharmigt. Café Bönan i Hörnan. Har varit där vid två tillfällen och gillade miljön. Litet, mysigt och schysst inrett. Inredningen är i 50 tals stil och schabby chic och på hyllplanen är det mycket CHOKLAD.. Mums. Gå dit vetja... Här kommer lite bilder från min fikastund där. 

Inspiritaion till sovrums vägg..

Snygga stolar

Trivsamt




onsdag 6 april 2011

converse



Visste ni att de första skorna från "Converse Rubber Corporation" kom 1908. De gjorde galoscher och gummiskor som senare ledde till sportskor.


En sportsko som skulle göra succe i sportvärlden och framförallt i Usas basketlag. Den första sportskon Converse All stars gjorde kom 1917 och var svart.



Försäljningen gick till en början trögt men tack vare den professionella basket spelaren Charles " Chuck" H Taylor som gillade skorna i kombination med basket så ökade försäljningen kraftigt år 1921. Hans lag som han även var tränare för fick namnet Converse All stars. Karriären för "Chuck" blev enorm. 1923 broderade företaget in hans namn på skorna.

Ludwig visar upp sina Converse 
 
1930 producerades vita Converse som innehöll landets patriotiska röda och blå färger på sulan. "Chuck" bar dem när han var flygkapten under andra världskriget, vilket blev en succe då det ansågs hålla hög moral, respekt och disicplin att bära dem.

1969 avled Chuck. Tänk att Converse skorna har funnits i 94 år och är fortfarande lika populära. Skorna har inte ändrats men har kommit i mer färger. Det finns många kopior av Converse och har själv inga äkta, ännu. Gillar att de bärs av alla åldrar och att de passar alla stilar.

Lisa visar sina "converse"


Lars med snygga converse!

Så söta!


söndag 3 april 2011

Stockholm

Tack vare tre personer så gillar jag Stockholm mer än vad gjorde innan, tyckte att en tripp till Stockholm kunde kännas mer stressande än att det var kul, men efter en vecka i somras så har jag ändrat min uppfattning. Säger TACK till Frida, Siss och Lars för att ni har tagit hand om en vilse människa i stora staden. I somras var jag och Siss hos Frida ( svägerskan) som bor på fridhemsplan. Frida var så snäll och hade oss boende i hennes vardagsrum så vi fick chansen att se vad city hade att erbjuda. Veckan var så rolig och JA Stockholm hade mkt att erbjuda. Tredje person som har tagit med mig och visat storstan är Lars.  Vi träffade en god vän till Lars som visade oss runt på hans arbete, Sveriges Radio där vi i gången mötte på...
Ha ha ha.. Bolibompa draken.. när jag berättade det för barnen så blev de faktiskt avundsjuka.'
Tiden springer förbi oss och det känns som vi inte hann med det vi skulle men självklart hann vi med lite inredningsbutiker.
Inredningsbutiken ligger i Saluhallen och det fanns så mycket snyggt, men tyvärr väldigt dyrt. Tycker om att ta kort på det jag gillar.

Står inne i butiken och tittar ner på vad de har att erbjuda utanför.


Vackra fönster.

Rött har blivit en  färg jag gillar och som jag har i mitt hem.


Designtorget..

Stringhyllor..så snyggt!!!
Är glad att jag hittade en i min tvättstuga som förra ägaren lämnade kvar. Tyckte inte att den var så snygg och speciell men med lite renovering så blev den jätte fin.

MUMS.. en godis favorit sen jag var liten.

Det finns så mycket snyggt som man kan inreda sitt hem med.

Ska berätta mer för er om min vecka i somras och vad den erbjöd i ett senare inlägg.

 Tycker det är jätte kul och ro fyllt att gå omkring att titta i inrednings butiker ( vilket ni kanske märkt) får många ideer och tankar om hur jag själv vill bo. Just nu vill jag inreda mitt hem i en blandning av 50 tal och shabby chic. Tror att jag kan lyckas få ett fint hem i våran lägenhet, ja just det våran lägenhet. ; )